fbpx
Home Overdenking Een feestmaal! Zie je het voor je?

Een feestmaal! Zie je het voor je?

door Maaike Sloetjes

U bereidt een feestmaal voor mij, waar mijn vijanden bij zijn. U zalft mijn hoofd,  als bij een persoonlijke gast, mijn beker vloeit over van uw zegen! Psalmen 23:5

Een feestmaal! Zie je het voor je? Een leuke uitnodiging, je mooiste kleren aan en een prachtige locatie. Nu sta je in de zaal en daar zie je een aanlokkelijk buffet. Je ziet heerlijke gerechten: gerookte zalm, gevulde kip, salades en vruchten … Een overvloed uit Gods schepping.

Er staan al zoveel mensen in de rij
Maar dan kijk je om je heen, er staan al zoveel mensen in de rij. Zal er nog iets te eten zijn als jij aan de beurt bent? Ken je dat gevoel, een primaire angst van mensen vanaf het begin van de wereld? Zal er genoeg zijn? Is er ook nog iets voor mij? Of zal er, als ik aan de beurt ben, nog net wat schraapsel op de bodem te zien zijn …

Lees nog eens het eerste vers van Psalmen 23: ‘De Here is mijn herder, dus heb ik alles wat ik nodig heb!’ Alles? David ervaart het heel diep en wil het jou graag vertellen. Hij ontvangt rust, vrede, recht, veiligheid, steun (vers 2-4), en dan zelfs een feestmaal, door God Zelf klaargemaakt.

God ziet jou wel
Dit bedenk je niet op momenten dat je zo moe bent, dat je over het hoofd wordt gezien en je verlangens maar niet uitkomen. God ziet jou wel, Hij maakt je zelfs tot eregast. Je krijgt de beste plek, en je beker vloeit over van Gods zegen. Dat is wat Hij geeft: overvloed. Je hele leven lang zijn er zijn goedheid, liefde en trouw.

Pak maar aan, die beker. En ga met je lege bord naar zijn buffet. Jij mag eerst. Er is genoeg!

Tekst: © Kom op adem (Tineke Tuinder red.)

Veel vrouwen hebben een druk leven: gezin, werk, vrijwillige taken, sporten en nog zoveel meer. Hoe vind je rust in een druk leven? In dit dagboek word je elke dag weer uitgedaagd om je rust bij God te vinden.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved