Home Column Dubbeldik of elke twee weken… Wat wil jij?

Dubbeldik of elke twee weken… Wat wil jij?

door htromp

‘Er zijn weinig dingen die ik zo vervelend vind als het woord balans.’ Het is een uitspraak van een internationaal gerespecteerd auteur, die in dit pinksternummer vertelt over het belang van regelmatig helemaal niets doen. Elders in deze uitgave zeggen twee andere auteurs precies het tegenovergestelde: in hun leven draait het allemaal om balans! Voor hen is balans bijna een toverwoord. Zo verschillend kunnen mensen aankijken tegen een begrip als balans, het thema van dit nummer.

Zoveel verschillende meningen
Zoveel hoofden, zoveel zinnen, zeggen we dan. En we bedoelen daarmee: zoveel mensen als er zijn, zoveel verschillende meningen. Het schijnt kenmerkend te zijn voor Nederlanders: we moeten altijd ergens een mening over hebben. En de Elisabeth-lezer is geen uitzondering, hebben we gemerkt. In het pinksternummer van vorig jaar stond bijvoorbeeld een artikel dat nogal wat reacties losmaakte. ‘Ik ben het daar niet mee eens, ik zeg mijn abonnement op.’ En: ‘Wat een zweverig verhaal.’ Wij vinden het jammer als mensen hun abonnement opzeggen, maar helemaal als de reden is dat ze iets lezen wat niet overeenkomt met hun eigen mening. Want hoe interessant is het niet om kennis te nemen van andere opvattingen.

Ruimhartiger en ruimdenkender
En zeker als het om het geloof gaat: is het niet bijzonder dat de Pinkstergeest in ieder mens anders werkt? Die Geest van Pinksteren is vaak een stuk ruimhartiger en ruimdenkender dan wij met onze meestal beperkte blik kunnen bedenken.

Veel ruimte in geloof en breedte van opvattingen vind je ook terug in het blad Elisabeth. Als redactie denken wij dat dit iets moois is. Een gave. Een gave van de Geest, zou je bijna kunnen zeggen.

Overigens krijgen we nog veel meer brieven van lezers die vertellen dat ze het blad al jarenlang lezen en er heel blij mee zijn. Met beide reacties zijn we content: we weten graag wat er leeft. Ruimte en breedte, dat kenmerkt dit nummer wel heel létterlijk. Een dubbeldik magazine.

Lezersonderzoek
Bij wijze van test; we gaan een lezersonderzoek doen om te kijken of een dikker nummer dat maandelijks verschijnt meer abonnees zal opleveren (of juist minder?). Ook het jubileummagazine dat over een maand verschijnt, is extra dik. En jij als lezer kunt na deze twee nummers aangeven of je het een aanwinst vindt of dat je het graag wilt laten zoals het is.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening, want die heb je ongetwijfeld, als rechtgeaarde Nederlander!

Tekst: © Elisabeth (Thea Westerbeek)

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!