Home Thema'sLeven Doe jij dít ook, als God je roept?

Doe jij dít ook, als God je roept?

door htromp

Maar Mozes smeekte: ‘Och Here, ik ben helemaal geen goede spreker! Ik ben het nooit geweest en zal het ook nooit worden, ook niet nu U met mij gesproken hebt. Ik kan nooit de juiste woorden vinden.’
Exodus 4:10

Lees bovenstaande tekst nog een keer. Niet te geloven, toch, dat Mozes, een enorme geloofsheld, ooit zo begonnen is? Drie verzen verderop staat dat hij tegen de almachtige God zei: ‘Stuur toch iemand anders om naar de farao te gaan en hem te zeggen dat hij Gods volk moet laten vertrekken uit Egypte.’ (Ex. 4:13) Maar God had iets veel groters en beters voor ogen dan Mozes zich ooit had kunnen voorstellen. Heb je ooit zoiets tegen God gezegd toen Hij je riep voor een bepaalde taak:

‘Maar, God, ik weet helemaal niets over dat onderwerp.’
‘Maar, God, ik ben niet geschikt voor die taak.’
‘Maar, God, ik heb al genoeg op mijn bordje.’
‘Maar, God, ik heb een gezin.’
‘Maar, God, dat is veel te gevaarlijk.’

Verander je hart
Maar, God … Neem even een paar minuten de tijd om er samen met God over na te denken waarom je op die manier reageert. Vraag Hem om je hart te veranderen en je te leiden, zoals Hij Mozes leidde, naar de vrijheid die je vindt als je zijn plan omarmt.

Heer, vergeef me alstublieft dat ik uw roepstem soms beantwoord met ‘maar’, en leid me verder op de weg die U voor mij hebt uitgestippeld. 

Tekst: © Onwankelbaar (Christine Caine)

Alles in onze wereld kan wankelen. De Bijbel verzekert ons ervan dat het niet uitmaakt wat er gebeurt in de wereld om ons heen. Als we met Christus leven, zijn we onwankelbaar, omdat zijn Koninkrijk in ons leeft. In dit dagboek motiveert Christine Caine je om je geloof steeds meer te bouwen op een onwankelbare God. Met inspirerende persoonlijke verhalen en krachtige bijbelteksten bemoedigt ze je om moedig en onbevreesd te leven. Zo word je steeds meer de persoon die je bedoeld bent, volledig vertrouwend op onze trouwe God.