fbpx
Home Overdenking ‘Waarom glanzen kastanjes?’

‘Waarom glanzen kastanjes?’

door Maaike Sloetjes

Richt daarom uw gedachten op alles wat waar, eervol, rechtvaardig, zuiver en mooi is en wat goed bekend staat, kortom alles wat deugdzaam en loffelijk is.
Filippenzen 4:8

Ik heb net een prachtige kastanjeboom ontdekt! Hij staat helemaal alleen tussen de geurige bruine aarde van de omgeploegde akkers. Het heeft vannacht gestormd, dus onder de boom ligt de grond bezaaid met stekelige bolsters. Sommige zijn opengebarsten zodat je de schat die erin verborgen zit, kunt zien.

Vreugdekreten
Plotseling was ik zestig jaar terug in de tijd en dacht ik eraan hoe ik als kind mijn zakken volstopte met glanzende kastanjes. Ik zag weer voor me hoe mijn broer en ik er grote rupsen van maakten en er spelletjes mee deden. Ook herinnerde ik me weer hoe mijn zoons stokken in de bomen van het park gooiden om de kostbare kastanjes naar beneden te halen, en ik hoorde de vreugdekreten die ze slaakten als ze een mooie grote hadden gevonden.

Waarom zou God die kastanjes zo mooi glanzend hebben gemaakt? Er zal vast wel een biologische reden voor zijn, maar ik vind het leuk om te denken dat God kastanjes heeft gemaakt omdat Hij dan elke herfst naar de kinderen kan kijken die er zoveel plezier in hebben om ze te zoeken. Ik heb me ook weleens afgevraagd of we nog steeds dure orchideeën zouden kopen als de bloemen van de wilde orchidee net zo groot waren. Misschien maakte God die wel zo klein om er helemaal alleen van te kunnen genieten. (Mattheüs 6:28-30)

Heer, help me vandaag om de wereld te zien door de ogen van een vijfjarige. Als volwassene maak ik me vaak zo druk om allerlei dingen dat ik vergeet te kijken naar al het moois dat U heeft gemaakt voor het kind dat nog steeds in me zit.

Tekst: © Een jaar onderweg met God (Jennifer Reese Larcombe)
Beeld: Unsplash (Markus Spiske)

Jennifer Rees Larcombe brengt elke dag hoop en bemoediging in de moeilijkste situaties en deelt duidelijk vanuit haar persoonlijke ervaringen. In het dagboek Een jaar onderweg met God neemt de auteur je mee op een reis waarin je Gods zorg, liefde en genade zult ontdekken. Ze put hierbij uit inzichten uit haar eigen leven. Jennifer neemt je letterlijk door alle seizoenen van het jaar heen. Jennifer Rees Larcombe is een bekend schrijver, spreker en hulpverlener in Engeland. Ze richtte de Beauty from ashes foundation op. Ze wil met deze stichting mensen bemoedigen die te maken hebben gehad met verschillende vormen van verlies.


Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved