fbpx
Home Agenda Open Doors-dag 2022

Open Doors-dag 2022

Thema: Baken van Hoop

door Danielle Feddes
Open Doors dag baken van hoop

Open Doors-dag 2022: Baken van Hoop 

De inschrijving voor de nieuwe Open Doors-dag opent op 5 juli. Het thema dit jaar is ‘Baken van hoop’. De Open Doors-dag vindt plaats op zaterdag 8 oktober in de Midden Nederland Hallen te Barneveld.  

Het thema dit jaar is ‘Baken van hoop’. Hiermee wil Open Doors benadrukken dat de Here God voor ons allemaal het ultieme baken van hoop is. De verhalen van vervolgde broeders en zusters zijn vaak aangrijpend, maar daardoorheen schijnt ook het verhaal van deze hoop. Open Doors hoopt dat mensen zich geraakt voelen door wat er deze dag gedeeld zal worden over de vervolgde kerk, opdat zij ook een baken van hoop mogen zijn in hun omgeving, en de vervolgde kerk blijven steunen in gebed.

Programma

De Open Doors-dag bestaat uit twee dagdelen – een middag- en een avondprogramma. Voor beide bijeenkomsten zijn er 2.000 kaarten beschikbaar. De aanmelding start op 5 juli. Woordvoerder Wiebe Strikwerda zegt daarover: “De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat organisaties hun evenementen opnieuw moesten vormgeven. Dat gold ook voor Open Doors. De streams die we aanboden in deze tijd sloegen goed aan, en er is een samenwerking opgezet met radio en televisie. Toch merken we dat er veel behoefte is om elkaar in levenden lijve te ontmoeten op de Open Doors-dag. Dat willen we weer graag faciliteren.”

Vier sprekers

Ten opzichte van vorige jaren is in het programma meer tijd en aandacht ingeruimd voor de verhalen van de vervolgde kerk. Dit jaar zullen er maar liefst vier sprekers aanwezig zijn. Strikwerda: “Uit feedback van bezoekers begrijpen we dat de verhalen direct uit de vervolgde kerk de meeste indruk maken tijdens de Open Doors-dag. Dat is toch waar de mensen voor komen. Daarom doen we dit jaar zeer ons best extra ruimte te scheppen voor deze getuigenissen. ”

In de aanloop naar de Open Doors-dag zullen de sprekers bekend worden gemaakt via uitingen op de website en social media van Open Doors. Het middagprogramma op zaterdag 8 oktober loopt van 13.00 tot 16.50 uur, met ondersteuning door een gebarentolk en simultaanvertaling. Het avondprogramma van 19.30 tot – 22.25 uur is een uur korter omdat simultaanvertaling dan achterwege blijft.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved