fbpx
Home Kerst Lof vol Liefde – Leesplan voor advent

Lof vol Liefde – Leesplan voor advent

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Boek met een gebonden kaft met daarop een feestelijk gedekte tafel en een roze stoel en de woorden Lof vol Liefde.

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Lof vol Liefde – Leesplan voor advent van Jacomien van Urk

Over ‘Lof vol liefde’:

Advent is een bijzondere tijd waarin we bewust uitzien naar het vieren van de geboorte van Jezus. Het moment dat de lang Beloofde werd geboren, als Redder van de wereld. Dit rijk vormgegeven adventsboek helpt jou om deze dagen je bewust te verwonderen en verheugen over Liefde die kwam.

In 11 liederen door de Bijbel heen zien we gelovigen die vol verwachting de lof aan de Messias brengen. Gebed, overdenkingen, liederen, prachtige foto’s en doe-opdrachten helpen jou om mee te gaan in deze aanbidding. Met als doel dat jouw lof vol liefde zich zal vermengen met die van duizenden heiligen. Hij, Jezus, verdient alle eer!

Auteur:

Jacomien van Urk. Jacomien schrijft overdenkingen voor het online platform Zij Lacht. Ze laat graag met woorden zien hoe groot het wonder van genade is.

Uitgever:

Sestra i.s.m. Zij Lacht

Prijs:

Van € 20,- voor € 14,99

Onze recensent:

Daniëlle Feddes

Eerste indruk/vormgeving:

Prachtige en mooi gebonden uitgave met de titel in goudopdruk en een sfeervol gedekte tafel op de omslag. Een feest voor het oog!

Verhaallijn:

Je gaat het boek door aan de hand van de lofliederen van Hanna, Jesaja, Elizabet, Zacharias, Simeon, Anna, Maria, de herders, de engelen, Paulus en gelovigen. Dit zijn mannen en vrouwen die vol verlangen uitzagen naar de komst van de Messias. Maar ook de Messias Zelf zingt een lied vol verwachting, over de bruiloft van het Lam. In deze tijd van advent mogen wij ook stilstaan bij de komst van Immanuel en verwachtingsvol uitzien naar Zijn terugkomst.

Het boek bestaat uit vijf delen: 1)Voorzegging, 2) Vervulling, 3)Verlossing, 4)Verwondering, 5)Verwachting. Elk deel bestaat weer uit vier verschillenden onderdelen: Geloof – Overdenking – Lied – Opdracht.

Een fragment uit het boek:

Ja, dan kies ik natuurlijk het loflied van Elizabet ;-)!

Een geopend boek met rechts een sfeervolle illustratie met kaarsen en bloemen en links een tekstgedeelte

Lezen:Lukas 1:24, 36-45.

Elizabet roept luid als ze Maria ontmoet, staat er in de Bijbel. Ik probeer me een beeld te vormen van hoe dat eruit zal hebben gezien. Twee zwangere vrouwen, die elkaar ontmoeten en zo veel blijdschap ervaren! En de ongeboren kinderen met hen.

Wat een ontmoeting. Vol blijdschap en verwondering. Elizabet had haar verwondering over de gift van God in haar eigen buik al uitgesproken – de verhoring van het jarenlange gebed van haar en haar man Zacharias. God was hen niet vergeten! Elizabet mocht God zien als de trouwe God, Jaweh Jireh – God die voorziet.

En dan ontmoet ze Maria. Haar nichtje. En niet alleen Elizabet ontmoet iemand, ook het ongeboren leven in haar moederschoot ontmoet Iemand. Die ontmoeting geeft zo veel vreugde dat het kind opspringt. Bijzonder, hè?

Het luide roepen en opspringen wordt gevolgd door een lied van verwondering van Elizabet. ‘Gezegend ben je onder de vrouwen (…). En zalig is zij die geloofd heeft.’ Elizabet is vervuld van de heilige Geest. Hij heeft haar duidelijk gemaakt dat Maria de Messias in haar moederschoot draagt. Haar Redder. Haar Heer en Heiland. Ze mag Maria bemoedigen met de woorden die de heilige Geest door haar spreekt. ‘Want wat haar van de kant van de Heer gezegd is, zal volbracht worden.’

Klinkt in jouw leven ook het lied dat vervuld is van de goedheid van God?

Dit is mijn verwachting van het boek:

Een mooi boek om toe te leven naar advent.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Ja, het boek is erg mooi vormgegeven en geeft voor elke dag een overdenking, een (lof)lied en een gebed. Zo kun je vol verwachting toeleven naar Kerst.

Dit valt me op aan het boek:

Qua uitstraling: de schitterende foto’s en opmaak. Verder valt op dat de schrijfster dicht bij de teksten uit de Bijbel blijft. Dit boek kun je elk jaar in de tijd van advent weer gebruiken om stil te staan bij het grote wonder, dat de Messias, onze Redder, voor ons naar de aarde kwam.

Dit spreekt me aan in het boek:

Vooral de insteek van de lofliederen van personen uit de Bijbel spreekt mij aan. Een originele invalshoek. Het gaat erom dat je zelf de woorden leest (en herleest) en overdenkt wat Kerst voor jou betekent.

Typeer het boek in 3 woorden:

Verwacht – Loof – Zie uit

Dit wil ik verder nog kwijt:

Een leuk extraatje: op Zijlacht.nl/downloads kun je het inpakpapier dat je in het boek ziet, gratis downloaden. Een extra reden om het boekje nu aan te schaffen, is dat het nu is afgeprijsd. Mocht je nog een (kerst)cadeautje zoeken voor jezelf of iemand anders, dan is dit een leuk idee!

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved