fbpx
Home Thema'sBemoediging Jezus Hij die jou kent

Jezus Hij die jou kent

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Een schitterende lage zon boven een landschap met links een zwerm vogels en op de voorgrond de woorden Jezus Hij die jou kent

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Jezus, Hij die jou kent van Max Lucado.

Over ‘Jezus, Hij die jou kent’:

De God van het universum heeft op aarde rondgelopen en weet hoe het is om mens te zijn. Jezus, je hebt waarschijnlijk over Hem gelezen, over Hem gesproken, tot Hem gebeden, maar ken je Hem echt?

Max Lucado brengt met sprekende, alledaagse verhalen het leven en de bijzondere eigenschappen van Jezus naar voren: Jezus als Immanuel, Vriend, Leraar, Wonderdoener, Lam van God en Koning die komt. Hierdoor leer je de persoon waar het christelijk geloof om draait, beter kennen en word je uitgenodigd om je persoonlijke relatie met Hem te verdiepen. Dit boek bevat de kern van wat Lucado door de tijd heen leerde over Jezus. Achterin staan voor elk hoofdstuk enkele vragen waarover de lezer zelf of met anderen kan nadenken.

Auteur:

Max Lucado

Uitgever en prijs:

Ark Media, 21,99 euro

Onze recensent:

Marijke Hoogerwerf

Eerste indruk/vormgeving:

Mooie aansprekende foto op de cover.

Verhaallijn:

Het leven van Jezus, lessen om ons te richten op Hem.

Leesbaarheid:

Vlot geschreven, goed leesbaar.

Dit is mijn verwachting van het boek:

Max Lucado heeft een eigen, herkenbare stijl. Ik verwachtte een boek in de lijn en de stijl van de eerdere boeken die ik van hem gelezen heb.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Zeker wel, hij schrijft met aansprekende voorbeelden uit het alledaagse leven en brengt zo de Bijbel dichtbij, waarbij het leven van Jezus centraal staat.

Dit valt me op aan het boek:

Korte hoofdstukken met achterin vragen, die uitnodigen tot overdenking en verdieping.

Dit spreekt me aan in het boek:

Als voorbeeld het hoofdstuk Immanuel, waarin hij duidelijk maakt dat wij Jezus soms zo klein maken als een vis in een vissenkom. Dichtbij, maar rustig in een kom. Je kunt er naar kijken, maar hij vraagt niet veel van je. Dit en meer van deze voorbeelden geven veel stof tot nadenken.

Dit spreekt me minder aan:

Soms kruipt de schrijver zo in de huid van de Bijbelse figuren, dat het lijkt of hij weet wat ze dachten en voelden. Dat komt soms wat makkelijk over. Je moet ook ruimte laten voor het niet weten, het mysterie.

Typeer het boek in 3 woorden:

Kijken naar Jezus.

Dit wil ik verder nog kwijt:

Voor trouwe lezers van Max Lucado zullen sommige hoofdstukken herkenbaar zijn. Veel is al verschenen in eerdere uitgaven. Maar dit boek bevat veel om te leren over al die bijzondere eigenschappen van Jezus: Wonderdoener, Vriend, Lam van God, Leraar etc., waardoor je wordt uitgenodigd Hem steeds beter te leren kennen.

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved