fbpx
Home Thema'sGeloven Jessy’s Wonderful Journey

Jessy’s Wonderful Journey

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Een jongetje met een rugzak op staat voor een grote poort. In het midden de tekst: Jessy's Wonderful Journey. Aan weerskanten witte wolken

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Jessy’s Wonderful Journey van Hanna Avery.

Over Jessy’s Wonderful Journey:

Jessy’s Wonderful Journey –  An Adventurous Story to Capture Young Hearts and Bless Them with God’s Amazing Truths (Jessy’s Wonderlijke Reis – Een Avontuurlijk verhaal dat jonge harten verovert en hen zegent met Gods verbazingwekkende waarheden) is een Engelstalig christelijk kinderboek in dichtvorm van de hand van Hanna Avery.

AUTEUR: Hanna Avery

UITGEVER: Amazon Fulfillment

PRIJS: € 14,68 (Kindle-editie: € 7,47).

Eerste indruk:

Een dun boekje in paperback met schitterende tekeningen.

Verhaallijn:

‘Jessy’s Wonderful Journey’ is een Engelstalig bijbels geïnspireerd rijmend gedicht met een plot. In dit verhaal zijn bijbelse affirmaties (positief versterkende gedachtes) verweven in een fictief verhaal. Jessy, de hoofdpersoon, ontdekt Gods geweldige waarheden over hem. Een avontuurlijke reis over liefde, geloof en waarheid. Leeftijd: 8 – 12 jaar.

een opengeslagen boekje met links een tekst en rechts een plaatje van een kindje als engel met zijn handjes omhoog

Een fragment uit het boek:

Als Jessy ‘s avonds bij het naar bed gaan aan zijn vader vraagt: ‘Wat vindt God eigenlijk van mij?’ (‘What does God really think of me?’) valt hij in slaap en maakt hij vervolgens de meest wonderlijke dingen mee.

Suddenly, a bright little angel comes close to Jessy's face,

'Hello little friend, my name is Gabe.

I will show you around in a wonderful world,

with wonderful creatures and streets made of gold.'

They fly for a while and come to a gate,

Bright and so shiny, it opens...

But wait...

Where is the angel so bright and so kind?

There is no one around and the boy sees no light.

He pauses for a moment, but courage takes over.

He walks through the gate and enters...

another world...

Leesbaarheid:

Prima (mits je Engels kunt lezen 😉 ).

Dit is mijn verwachting van het boek:

Een spannend en avontuurlijk kinderboek dat kinderen op een speelse manier leert wat geloven inhoudt.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Hanna is erin geslaagd om een prachtig kinderboek te schrijven én illustreren en kinderen ook nog eens een geweldige boodschap vanuit Gods Woord mee te geven. Drie in een dus!

Dit valt me op aan het boek:

Dit is het eerste kinderboek van Hanna. Een knap geschreven en prachtig geïllustreerd boekje! Ze behandelt mooie thema’s als: Geliefd zijn, moedig, innerlijke schoonheid en vergevingsgezindheid. Zelf zegt ze: ‘Dit boek is ontstaan door gebed en zal zich verspreiden door gebed. Mijn hoop is dat de inhoud de identiteit van kinderen in God zal sterken.’

Dit spreekt me aan in het boek:

Wat als eerste opvalt zijn de prachtige afbeeldingen. Het boek heeft de uitstraling van een prentenboek, maar dan in paperback. Goed bestand tegen kinderhandjes dus ;-). Ook mooi: de verwijzingen naar Bijbelteksten waar het verhaal op gebaseerd is.

Typeer het boek in 3 woorden:

Een wonderlijke reis

Dit wil ik verder nog kwijt:

Een boekje om keer op keer te lezen en de prachtige platen te bekijken. Een ideaal cadeau voor kinderen om hen te helpen standvastig te zijn in Gods geweldige waarheden!

De royalty’s van het boek gaan rechtstreeks naar de financiële missie van Hanna’s gezin met Free Burma Rangers, een humanitaire organisatie die hulp, hoop en liefde brengt aan mensen in de conflictgebieden van Myanmar. Hanna’s man Thomas is arts en gaat in januari 2024 al op missie naar Myanmar. En in het voorjaar hopen ze als gezin hiernaartoe te gaan.

Tekst: Daniëlle Feddes

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved