fbpx
Home opvoeden God is altijd bij mij

God is altijd bij mij

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
God is altijd bij mij

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: God is altijd bij mij – onder, boven, voor en achter, van Pieter Both.

Over God is altijd bij mij:

Dit dagboekje (150 dagen) is voor kinderen van ongeveer 6-8 jaar. Vanuit het gewone alledaagse leven is er elke keer een inkijkje naar een bijbelgedeelte of een geloofsthema. Bij elke dag staat een vraag waardoor ouders of andere opvoeders een gesprekje kunnen aangaan met het kind. Heel geschikt om elke avond uit voor te lezen of te gebruiken aan tafel. De opzet van dit dagboekje is uniek: het gaat niet uit van de voor veel kinderen bekende bijbelverhalen, maar is juist geschreven vanuit vragen van kinderen en geloofsthema’s.

Auteur:

Pieter Both

Uitgever:

Ark Media

Prijs:

€ 13,99

Eerste indruk/vormgeving:

Wat een ontzettend leuke kaft! Zo’n boomhut, daar droomt toch elk kind van?! Aantrekkelijk dus.

Verhaallijn:

Leuk kinderdagboek voor kinderen van 5-8 jaar. Thema’s zijn onder andere: vriendschap, verhuizen, ruzie, ballonnen, vruchten van de Geest, de wapenrusting, maar ook actuele onderwerpen als zorgen voor de natuur, voor de wereld, voor je huisdieren, etc. Bij elke dag staat een vraag, zodat je hier met elkaar over door kunt praten. Ook hoort er bij elk stukje een bijbeltekst die je kunt opzoeken en lezen. De titel ‘God is altijd bij mij – onder, boven, voor en achter’ komt van een bekend kinderliedje. En dat is precies waar dit dagboekje over gaat: dat wat je ook doet en waar je ook bent, God er altijd bij is.

Een fragment uit het boek:

Lift

Vind jij het ook zo leuk om met een lift te gaan? Dan ben je bijvoorbeeld in een parkeergarage en kun je kiezen of je met een trap of met de lift gaat. Het is veel leuker om met de lift te gaan. Je hoeft niet te lopen en je komt makkelijk een verdieping hoger of lager. Grote winkels hebben soms meerdere verdiepingen, waardoor je ook daar met de lift kunt. Het leukst is het als je helemaal zelf met de lift kunt gaan. Toen je nog jonger was, wilde je vast altijd op het knopje drukken. Dan had je het gevoel dat jij de baas van de lift was.

Mensen willen makkelijk naar boven. Boven is God. We willen graag bij Hem zijn. Jezus is gekomen om ons naar God te brengen. Je zou kunnen zeggen dat Jezus de lift is, die ons omhoog brengt naar God. Je hoeft alleen maar in te stappen en je wordt omhoog gebracht. Je hoeft zelf niets te doen.

Houd jij van liften?

1 Tessalonicenzen 4:17

Leesbaarheid:

Leuke verhaaltjes voor kinderen, maar bijna net zo leuk voor de voorlezer.

Dit was mijn verwachting van het boek:

Weer het zoveelste kinderdagboekje?

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Dit boekje springt er echt wel uit door de knap verzonnen en eenvoudig uitgelegde voorbeelden! Sluit helemaal aan bij de leefwereld van kinderen van 5-8 jaar, maar stiekem vind ik de verhaaltjes zelf ook nog heel leuk om te lezen. Ook voor iemand die nog niet zo lang gelooft is het interessant en leerzaam doordat Pieter lastige begrippen (bijvoorbeeld de vruchten van de Geest) op eenvoudige manier uitlegt. Heb het zelf ook met veel plezier en interesse gelezen. Bravo!

Dit valt me op aan het boek:

Ik kreeg dit boekje per abuis toegestuurd. De leeftijd van 5-8 jaar is niet echt onze doelgroep voor een boekrecensie. Maar ik was toch nieuwsgierig en begon te lezen. En: Wat een fijn boekje! Met eenvoudige verhaaltjes uit het leven van alledag wordt uitgelegd wat geloven betekent. Pieter Both weet het prachtig en aantrekkelijk te verwoorden.

Niet alleen zeer geschikt voor je eigen (klein)kinderen, maar ook bijvoorbeeld om voor te lezen op school, of als oppas, of om te geven bij bijvoorbeeld een doopdienst of een verjaardag.

Dit spreekt me aan in het boek:

Het is aantrekkelijk geschreven en elke bladzij is vrolijk versierd met slingers. Een feest om (samen) te lezen!

Typeer het boek in 3 woorden:

Geloven voor kinderen (en ieder die zich nog kind voelt).

Dit wil ik verder nog kwijt:

Leuk én inhoudelijk goed boekje. Super geschikt als cadeautje. Alleen al door de gezellige kaft met de boomhut erop en de feestelijke slingers op elke pagina is dit boekje een feestje om samen met je kinderen te lezen. Niet gek dat dit al de derde druk is. Gauw halen (of bestellen)!

Tekst: Daniëlle Feddes

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved