fbpx
Home Thema'sGeloven Gelovige burgers

Gelovige burgers

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Een gekleurde kaft met daarin profielen van mensen. Op een gele achtergrond staan rode letters met :Gelovige burgers.

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Gelovige burgers – Kringserie, Bijbelstudies over God en de overheid, van Johan Visser en Dick Wolters.

Over ‘Kringserie – Gelovige burgers’:

Hoe ga je als christen om met machten en gezaghebbers? Je wilt je geloof verbinden met je concrete leven,
maar hoe doe je dat in een tijd waarin de samenleving polariseert en het vertrouwen in de overheid verdwijnt?
We worden bijna dagelijks geconfronteerd met (machts)misbruik. Bij de overheid, maar ook in bedrijven, organisaties en gezinnen. Wat heeft de Bijbel te zeggen over macht en gezag? De studies in dit boekje reiken aansprekende voorbeelden aan en helpen je om Bijbelse antwoorden te vinden op deze en andere vragen over God en de overheid.

Auteurs:

Johan Visser en Dick Wolters zijn beide predikant van de Noorderkerk in Amsterdam. Ze hebben deze Bijbelstudies geschreven in gesprek met gemeenteleden die op diverse manieren betrokken zijn bij politiek en samenleving.

Uitgever en prijs:

Ark Media, € 12,99.

Onze recensent:

Jan Mulder

Eerste indruk/vormgeving:

Uitvoering: goed

Verhaallijn:

Bijbelstudie

Leesbaarheid:

Duidelijk

Dit is mijn verwachting van het boek:

Het is een Bijbelstudie over God en de overheid en mijn verwachting is dat hier zinvol over gesproken wordt. De typering van werkwoorden is mooi gedaan en zo kan men er goed over praten met de Bijbel erbij.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Ik vind dat dit boek de verwachting waar maakt omdat het een actuele studie is in onze huidige tijd. Wat zegt de Bijbel over macht en gezag en hoe vinden wij antwoorden die Bijbels zijn op deze en andere vragen over God en de overheid? Dit boekje is geschreven in gesprek met gemeenteleden.

Dit valt me op aan het boek:

Het 1e hoofdstuk heet ‘Burgers van twee rijken’ en is een wat algemeen geschreven hoofdstuk. Bij gespreksvraag 1 lees je 1 Samuël 8 en bij gespreksvraag 3 lees je eerst Matteüs 22 de verzen 15 – 22. Het mooie hieraan is dat je zowel uit het OT als uit het NT leest. Zo kun je twee situaties in de Bijbel vergelijken en ook kijken hoe we dit zien in 2023. De andere hoofdstukken zijn met kernwoorden geschreven, erg mooi.

Dit spreekt me aan in het boek:

Je bestudeert de Bijbel en je kunt je daarbij de vraag stellen: Wat zegt de Bijbel over macht en gezag? De voorbeelden die gebruikt worden zijn duidelijk.

Dit spreekt me minder aan:

Hier heb ik geen antwoord op, omdat het boek juist iets geeft.

Typeer het boek in 3 woorden:

Dienen – bidden – vrede stichten

Dit wil ik verder nog kwijt:

Het is mooi als je dit boekje gebruikt voor een bijbelstudie, voor je persoonlijke studie over het geloof. Want verdieping is een sterke kracht voor je eigen geloofsleven en hierbij kun je je naaste ook kracht en sterkte geven.

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved