Home Interview Geertje: ‘’s Morgens lacht de dag mij toe’

Geertje: ‘’s Morgens lacht de dag mij toe’

door Maaike Sloetjes

Geertje de Vries-Bremer (1942) uit Ulrum las als jonge vrouw de Elisabethbode bij haar schoonouders. Ze vond het een mooi blad en een paar jaar na haar trouwen nam ze zelf een abonnement.

Je leest niet alleen de Elisabeth, maar je verspreidt het blad ook?
,,Ja, onze kerk heeft een abonnement. Elke veertien dagen komt er een aantal exemplaren binnen. Ik verspreid ze, samen met twee andere vrouwen. Ook de tandarts en de fysiotherapeut krijgen een exemplaar, voor de wachtkamer. Zelf bezorg ik de Elisabeth bij de aanleunwoningen en het dorpshuis. Ik weet nog dat ik de Elisabeth op tafel legde bij een oude man die slecht liep. Hij keek er telkens naar uit! Het gebeurde ook dat we aan het eind van het jaar met de collectebus rondgingen. Van de opbrengst bestelden we dan extra kerstnummers.”

Deed je dit allemaal  alleen?
,,Nee, mijn man hielp mee. Hij is in 2009 overleden aan een spieraandoening.”

Je draagt de EB een warm hart toe, merk ik.
,,Toen de Elisabeth zeventig jaar bestond, lazen we een oproep om via een foto te laten zien wat het blad voor je betekent. Wij stuurden een foto waarop onze kleindochter te zien is die een Elisabethbode in een brievenbus stopt; die is in het magazine geplaatst.”

Wat betekent  geloof voor jou?
,,Ik zou het geloof niet graag willen missen. Ik vond er steun in bij de ziekte van  mijn man. Gelukkig was  hij niet opstandig. ‘Dit is  op onze weg gekomen;  dat moeten we aanvaarden’,  zei hij.”

Waar word je blij van?
,,Dat ik ’s morgens gezond mag opstaan. De dag lacht mij dan weer toe. Ik geniet van mijn kinderen en kleinkinderen. Ook zit ik graag  op een breiclub, waar we  voor een goed doel breien.”

Kun je jezelf in drie  woorden beschrijven?
,,Actief, meelevend en op  z’n tijd kunnen luisteren.”

Tekst: © Elisabeth (Douwe Janssen)
Beeld: Unsplash (Hybrid)

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!