fbpx
Home Thema'sGeloven Creatief de Bijbel door – Biblejournaling met Kernteksten

Creatief de Bijbel door – Biblejournaling met Kernteksten

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Een boekcover in zacht grijsgroen met daarop een vaasje met oranje bloemen en een zwarte bijbel met daarnaast een penseel en een potlood. Op de kaft staat: Creatief de Bijbel door.

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Creatief de Bijbel door, Biblejournaling met Kernteksten, van Marjolein Stoové.

Over Creatief de Bijbel door – Biblejournaling met Kernteksten:

Ben je graag creatief? Lees je graag de Bijbel? Hoe fijn is het om deze twee combineren! In dit creatieve boek lees je de kernteksten van elk bijbelboek in de HSV met daarbij een creatieve opdracht. Soms heel gericht, soms met meer creatieve vrijheid. Maar altijd inspirerend.

Auteur:

Marjolein Stoové is illustrator en heeft veel ervaring met biblejournaling. Ze neemt je in dit boek mee op een creatieve reis door de Bijbel.

Uitgever en prijs:

Jongbloed Christelijke Media – Leeuwarden. Prijs: € 20,00

Onze recensent:

Anja Zwartjes-Lamens

Eerste indruk/vormgeving:

Een matte groene cover met bloemen en een bijbel, creatief omgeven door een penseel en potlood.

Verhaallijn:

Uit elk bijbelboek is een kerntekst genomen. Hierbij kun je een bladzijde inkleuren of er staan andere creatieve opdrachtjes bij. Soms heel gericht, maar ook met meer creatieve vrijheid.

Leesbaarheid:

Het is heel prettig om te lezen. Duidelijke lettertypes. De bladzijdes zijn in zwart-wit, zodat je zelf je eigen gekozen kleuren kunt toevoegen.

Dit is mijn verwachting van het boek:

Ik ben heel benieuwd wat alle kernteksten zijn. Of de kernteksten mij raken of dat ik misschien wel een andere tekst had verwacht. Ik ben zelf heel creatief, dus het zal uiteindelijk een prachtig kleurrijk boek worden, met weer een vernieuwde kijk op de Bijbel.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Ja, absoluut! Wat ik al dacht: sommige teksten raken je iets minder of ik had een ander gedeelte gehoopt. Maar ondanks dat kan ik me kleurrijk heel erg uitleven. Uiteraard heb ik mijn eigen bijbel er naast gelegd. Dit is de Inspire-Bijbel waarin ik ook veel kleur in kwijt kan.

Dit valt me op aan het boek:

Het maakt niet uit hoe je in het geloof staat, zowel aan het begin van je geloof of middenin. Heel vertrouwd of juist nog afwachten en zoekende. Het boek is voor iedereen toegankelijk.

Dit spreekt me aan in het boek:

Veel vrijheid voor het toepassen van je eigen kleuren vanuit je eigen gevoel. Prachtige teksten. Aan het begin ook de volgorde van de Bijbelboeken is zeker fijn. Vroeger heb ik die wel uit mijn hoofd moeten leren, maar soms is een extra geheugensteuntje fijn.

Dit spreekt me minder aan:

Niet van toepassing.

Typeer het boek in 3 woorden:

Creatief, Leerzaam, Afwisselend.

Dit wil ik verder nog kwijt:

Echt een aanrader voor iedereen!

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved