fbpx
Home Dit en méér lees je in ons eerste themanummer: download direct

Dit en méér lees je in ons eerste themanummer: download direct

door Caroline de Vente

Dit allereerste themanummer is onderdeel van ons nieuwe Elisabeth thema-abonnement, een abonnement speciaal voor kerken en verenigingen. Benieuwd wat erin staat? Download dit gratis themanummer.

Elisabeth Blijven in de kerk

Dat de coronapandemie een flinke uitdaging is, dat weten we. Dat het effect op de kerk evenmin gering is, óók. Online kerkhoppen is gemakkelijk en stelt de onderlinge betrokkenheid op de proef. Toch zijn er mensen die zich juist méér betrokken voelen. Zij weten het zeker: wij blijven bij de kerk! Daarom viert Elisabeth in dit allereerste themanummer de samenkomst.

Download dit gratis inkijkexemplaar >

Wat lees je in dit themanummer?

Henk en Nelly Welling blijven trouw aan hun parochie: ‘Weggaan zou niets oplossen’

In deze tijd waarin veel mensen de rooms-katholieke kerk verlaten, houden Henk (59) en Nelly (51) Welling gedreven stand. ,,We zouden niet zonder de kerk kunnen.” Hun geloof inspireerde hen zo dat ze in 2007 met hun drie kinderen naar Suriname vertrokken. Twee jaar lang zetten zij daar hun capaciteiten in voor minderbedeelden. Henk: ,,Zo’n avontuur kunnen we iedereen aanraden.’’

Portretten: zo kan het ook!

Als de kerkgang door corona meer dan een jaar niet mogelijk is, kun je de verbinding met je gemeente zomaar kwijtraken of door de ‘online achterdeur’ vertrekken. Maar voor veel kerkgangers gold juist het tegenovergestelde, en zij wisten het zeker: ik blijf in de kerk. Ze bedachten creatieve initiatieven, want nietsdoen was geen optie. Zes portretten van mensen uit verschillende kerken die juist de verbinding zoeken met hun medekerkgangers.

Verder:

  • Jacobine Gelderloos ondersteunt dorpskerken;
  • Is dit het einde van de wereld? Vraag aan de E-pastor;
  • Columns van Luc Tanja, Petra Butler en Hans van Ark;

Ook ontrafelen we zeven raadselachtige beloften aan gemeenten, ontmoeten we de vossen van Amsterdam en gaan we Israëlisch koken. Dat en nog veel meer lees je in ons nieuwe magazine! Wil je de Elisabeth ontvangen? Neem een abonnement. Wil je het themanummer ontvangen om uit te delen in de kerk? Deel deze pagina met je gemeenteleden en bestel het thema-abonnement hier.

Download dit themanummer als gratis inkijkexemplaar

Vul hieronder je gegevens in en ontvang gratis een digitaal exemplaar van het eerste themanummer in je mailbox.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved