fbpx
Home Dit en méér lees je in ons themanummer: download direct

Dit en méér lees je in ons themanummer: download direct

door Caroline de Vente

Dit themanummer over luisteren is onderdeel van het pastoraal compleet-abonnement en het Elisabeth thema-abonnement, een abonnement speciaal voor kerken en verenigingen. Benieuwd wat erin staat? Download dit gratis themanummer.

Luisteren

Luisteren. Dat is het thema van deze 16e editie van Elisabeth. Want goed luisteren, is zo makkelijk nog niet. Daarom kijken we de kunst af bij onder meer priester Marinus van den Berg, die van luisteren zijn beroep maakte. Dit en méér lees je in het themanummer.

Download dit gratis inkijkexemplaar >

Wat lees je in dit nummer?

Jan bezoekt gevangenen: “Ik wil de ander niet veroordelen, maar ontmoeten”

Hij bezoekt al jaren gevangenen – ‘Zakken leeg!’ – wat oud-metaalbewerker Jan (75) mooie ervaringen oplevert. „Luisteren is je openstellen voor een ander en je niet opdringen.”

Priester Marinus van den Berg vindt in luisteren zijn roeping: “Je ontdekt meer in wat je hoort, tussen de woorden door”

Elisabeth spreekt hem op het terras van restaurant Heilige Boontjes, hartje Rotterdam. Daar worden mensen ‘met een randje’ opgeleid tot barista, koffiemaker. Priester Marinus van den Berg (75) uit Rotterdam geeft onze serveerster een compliment. Zij straalt: „U maakt mijn dag helemaal goed.” Van aandacht geven en luisteren maakte Van den Berg zijn expertise en beroep.

Even stilzitten bij God

Bidden met woorden is ons meestal vertrouwd. We danken voor wat we ontvangen, we eren God en we vragen hulp voor onszelf en anderen. Ook vertellen we God wat ons bezighoudt. Maar zijn we ook stil? Kunnen we ook luisterend bidden? En wat is dat dan?

Verder:

  • Hoe luister je in stilte?
  • Maak je eigen duurzame deodorant;
  • Columns van Reinier van den Berg en Hans van Ark.

Dat en nog veel meer lees je in ons nieuwe magazine! Wil je de Elisabeth ontvangen? Neem een abonnement. Wil je het themanummer ontvangen om uit te delen in de kerk? Deel deze pagina met je gemeenteleden en bestel het thema-abonnement hier.

Download dit themanummer als gratis inkijkexemplaar

Vul hieronder je gegevens in en ontvang gratis een digitaal exemplaar van het eerste themanummer in je mailbox.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved