fbpx
Home Geen categorie Ranger Best Cookies. Een recept van de Amish

Ranger Best Cookies. Een recept van de Amish

door Caroline de Vente
Ranger Best Cookies

Wat is er leuker dan koekjes bakken? Kookdominee Han Wilmink deelt zijn favoriete recept: Ranger Best Cookies. Een recept van de Amish voor circa 30 tot 35 koekjes.

Sandy Huber uit Holtwood in Pennsylvania gaf mij persoonlijk haar koekjesrecept. Ik heb het iets aangepast. In de VS bestaan ontstellend veel verschillende koekjesrecepten. Maar dit recept vind ik echt heel goed! Hier krijg je geen spijt van! De koekjes zijn heerlijk knapperig en blijven dat ook een aantal dagen. Langer bewaren lukt je niet, dan zijn ze al op. Je kunt met de noten variëren. Amandelen kunnen ook prima. Sandy legt een ½ ‘Maraschino cherry’ op haar koekjes nadat zij het deeg platgedrukt heeft met een vork. Dit recept is zonder kers. Varieer eens met de dikte van de koekjes. Bij wat minder platgedrukt deeg blijft de binnenkant van de koekjes lekker taai, terwijl de buitenkant toch krokant is. Persoonlijk vind ik dat heerlijk!

Ingrediënten:

  • 125 gram boter (1/2 pakje) op kamertemperatuur
  • 120 ml zonnebloem of maiskiemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 70 gram havermout
  • 50 gram fijngestampte cornflakes
  • 40 gram geraspte kokos
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 1/2 tl (zee)zout
  • 50 gram grof gehakte pecannoten of walnoten
  • 50 gram grof gehakte hazelnoten

Bereiding van de Ranger Best Cookies

  • Warm de oven voor op 170 graden.
  • Bedek een bakblik met bakpapier.
  • Klop in een flinke kom met een mixer de boter met de olie, de suiker en het ei een aantal minuten lang mooi schuimig.
  • Doe de havermout, cornflakes en kokos erbij en meng alles goed.
  • Roer de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar en voeg toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Meng er tot slot de noten door.
  • Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
  • Druk de bolletjes enigszins plat met een vork.
  • En bak ze 10 minuten in het midden van de hete oven.

Lees het levensverhaal van Han Wilmink in Elisabeth Magazine (2021, editie 18). Ook de Elisabeth ontvangen? Neem een abonnement.  

Lees ook:

Tekst: © Elisabeth (Han Wilmink)
Beeld: betreft een illustratie. Bron: Pixabay via Pexels

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved