fbpx
Home Interview Koorlid Nel verwent haar koorleden: ‘Het is fijn om met elkaar na te praten onder het genot van iets lekkers’

Koorlid Nel verwent haar koorleden: ‘Het is fijn om met elkaar na te praten onder het genot van iets lekkers’

door Maaike Sloetjes

Helaas, het kan nu even niet. Maar zodra het weer veilig is… Een prosecco met een bolletje ijs, een bitterbal, een dadel met smeerkaas. Nel Zandberg (76) verwent haar medekoorleden graag met iets lekkers. Haar grootste sport: zo goedkoop mogelijk inkopen.

Sinds zeven jaar zorgt Nel voor de hapjes en drankjes tijdens concerten, vergaderingen en de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van Euterpe. ,,Ik ben erg van de kwaliteit. Tegelijkertijd wil ik niet te veel betalen. Daarom kijk ik altijd of er iets in de reclame is. Twee flessen wijn voor de prijs van een. Dat soort aanbiedingen.”

Hulp van twee dames
Veel ervaring Nel werkte ooit in de catering en heeft dus veel ervaring. ,,Het liefste doe ik de voorbereiding in mijn eentje. Lijstjes maken, boodschappen doen. Als ik de hapjes maak, krijg ik wel hulp van twee dames. Met z’n drieën serveren we alles uit op de avond zelf. Als we een groot concert geven, mag het publiek achteraf ook een drankje en hapje komen halen. Dan heb je het al gauw over cateren voor honderdvijftig tot tweehonderd man. Het is doorwerken, maar ik vind dat niet erg. Het is fijn om met elkaar na te praten, onder het genot van iets lekkers.”

Meteen verkocht
Geestelijke liederen Alt Nel Zandberg zingt zelf ook al twintig jaar mee in het koor. Ze werd ervoor gevraagd na een kerkdienst. ,,Ik zat naast de toenmalige voorzitster van Euterpe in mijn gereformeerde kerk. Zij hoorde mij zingen en vroeg of ik lid wilde worden van het koor. Ik aarzelde, maar ze was erg vasthoudend. Ik ging een keer kijken tijdens een concert en was meteen verkocht.”

Nel vindt het fijn om geestelijke liederen te zingen. ,,Ik word ouder. Gezondheid is voor mij en voor mijn directe omgeving niet zo vanzelfsprekend meer. Thema’s als dood en afscheid raken me meer. Ik haal uit sommige teksten echt troost en kracht.”     

Tekst: © Elisabeth (Mariëtte Woudenberg)

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!

 
 
 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved