fbpx
Home Agenda Kom naar de Kerkproeverij in het Oranjepark op 8 oktober

Kom naar de Kerkproeverij in het Oranjepark op 8 oktober

De kerk is een plek voor iedereen!

door Danielle Feddes
Kerkproeverij Oranjepark

Het evenement Kerkproeverij wordt dit jaar gehouden op 8 en 9 oktober. Zaterdags is er een gevarieerd dagprogramma met onder andere zang- en muziekgroepen in het Oranjepark in Apeldoorn. Ook is er volop ruimte voor ontmoeting. Op zondag 9 oktober kunnen kerken zelf activiteiten organiseren op hun eigen locatie.

Kerkproeverij is een landelijke campagne die kerken wil helpen om uitnodigend en gastvrij te zijn. Zondag, de 9e oktober, vullen de deelnemende kerken in met hun eigen activiteiten. Gemeenteleden worden aangemoedigd om hun buren, vrienden, kennissen en collega’s uit  te nodigen om eens mee naar de kerk te gaan. De kerk is immers een plek voor iedereen.

Dagprogramma

Het interkerkelijk event is een intitiatief van EOA (Evangelisatie Overleg Apeldoorn). Er is een dagprogramma (van 11.00 tot 16.00 uur) met medewerking van een breed scala  aan zang- en muziekgroepen, maar ook de gelegenheid voor christelijke organisaties en natuurlijk  de kerken om er eigen activiteiten te presenteren. Dit event is ook uitermate geschikt om er mede-christenen te ontmoeten.

4 Thema’s

Om de geplande activiteiten te integreren in de komende locale kerkproeverij-activiteiten zijn er een 4-tal thema’s waar locale kerken en christelijke organisaties zich voor kunnen aanmelden.

De thema’s zijn:

  1. De kerken en kerkelijke organisaties in Apeldoorn ‘proeven’; wat bieden zij in het kader van de kerkproeverij?
  2. Wat is er in het Apeldoornse kerkleven te beleven (muziek, zang, entertainment, ontmoeting, jeugd, kinderwerk)?
  3. Welke kerkelijke werkgroepen en/of organisaties werken aan ‘omzien naar elkaar’ zowel lokaal als wereldwijd?
  4. Kennis maken met het christelijk geloof en de groei ervan (bijv. cursussen, opleidingen, kenniscentra, lectuur, evangelisatie, zending).

Nodig je vrienden eens uit om mee naar de kerk te gaan!

Marktkraam

Kerken en christelijke organisaties worden uitgenodigd om een bijdrage te leveren; zij kunnen zich vanuit een marktkraam presenteren aan het aanwezige publiek.

Er is gedacht aan een dagprogramma met zanggroepen, muziekgroepen, zangkoren, kinderkoren, gospelkoren, solisten. Maar ook een korte preek behoort zeker tot de mogelijkheden.

Kent u groepen/personen vanuit uw eigen kerk/gemeente, die een bijdrage kunnen leveren?

In overleg kan het tijdstip van hun medewerking worden vastgesteld.

Aanmelden

Wilt u aan deze activiteit in uw eigen gemeente enige aandacht besteden? Mogelijk kunt u eigen kerkleden aanmoedigen om die dag een bezoek te brengen aan het Oranjepark.

Voor meer informatie en om deel te nemen aan dit event, kijk op www.kerkproeverij-apeldoorn.nl.

Wil je meedoen, meldt het aan via Johan Roukema, info@roukema.info, tel. 06 51334346.

Per kraam wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van eur 40,-.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved