fbpx
Home Thema'sBemoediging Heer zie mij gaan

Heer zie mij gaan

Je hoeft het niet alleen te doen

door Danielle Feddes
God ziet ons gaan

Onderstaand gedicht gaat over wat er in ons hart is: de overwegingen die we hebben, maar ook de stappen die we zetten en de dingen die we doen. Ook wat we samen, als gemeente, mogen doen voor God. Soms vraag je je misschien af: wat doe ìk nu helemaal? Word ik wel gezien? Voegt wat ik doe überhaupt iets toe?

Dan mogen we weten dat God ons ziet: Hij kent al de overleggingen van ons hart en Hij gaat met ons mee. Met die zekerheid kunnen we met een gerust hart verder. Je hoeft het niet alleen te doen. Hij ziet ons gaan, Hij ziet ons staan.

Heer zie mij gaan

Heer zie mij gaan

Over wegen en op paden

En ik overweeg mijn daden

Wat heb ik gedaan

Voor U

 

Heer zie mij gaan

U kent al mijn gangen

U bent mijn verlangen

U bent mij voorgegaan

Ik volg

 

Heer zie mij gaan

U weet al mijn gedachten

Wat kan ik verwachten

U ziet mij staan

U leidt

 

Heer zie mij gaan

In alle strijd en zorgen

Weet ik mij bij U geborgen

U geeft ruim baan

U bent

 

Heer zie ons gaan

Elkaar vaak niet begrijpend

De ruimte soms zo nijpend

Hoe is dat zo gegaan

Zo dicht

 

Heer zie ons gaan

Uw blik is zoveel breder

U leidt ons altijd teder

U ziet ons aan

Van binnen

 

Heer zie ons gaan

Alleen en soms met velen

Ons leven samen delen

Dit aardse bestaan

Met U

 

U ziet ons gaan

Al ons hebben en ons houwen

Samen Uw gemeente bouwen

In Jezus Naam

Amen

 

‘Ik heb je de weg van de wijsheid gewezen, op rechte paden heb Ik je gevoerd’ (Spreuken 4:11).

 

Tekst: Daniëlle Feddes

Beeld: Leah Kelley, pexels

 

Wil je meer inspirerende en geloofsopbouwende overdenkingen, columns, gedichten, interviews en verhalen lezen? Neem dan een abonnement en ontvang ons magazine twee keer per maand bij jou thuis. Of probeer eerst een proefabonnement.

Heb je al een abonnement? Wist je dat je Elisabeth Magazine ook voordelig kunt uitdelen in je kerk of vereniging? Kijk eens op onze collectieve abonnementen.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved