fbpx
Home Thema'sGeloven Ga met God en Hij zal met je zijn

Ga met God en Hij zal met je zijn

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Ga met God

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Ga met God en Hij zal met je zijn, 90 dagen leven vol vertrouwen, door Tineke Tuinder-Krause.

Over Ga met God en Hij zal met je zijn:

90 Dagen lang neemt dit boek de lezers mee op weg met God. Aan de hand van 15 actuele thema’s laat Tineke Tuinder zien dat Hij bij je is, in welke fase van het leven je je ook bevindt en met welke vragen je ook worstelt. Bij elk thema vind je drie overdenkingen, een gedicht, een stukje uit de Bijbel en een gebed. Met voor elke dag een te lezen bijbelgedeelte. Het geheel is opgeluisterd door schitterende foto’s uit het rijke archief van Elisabeth. Kortom: 90 dagen lang inspiratie en bemoediging!

‘De korte overdenkingen van Tineke Tuinder zijn uit het leven gegrepen, met herkenbare voorbeelden. De thema’s sluiten aan bij de levensvragen die ieder gelovig mens heeft. Zulke thema’s én de prachtige natuurfoto’s, zijn ook te vinden in ons mooie magazine Elisabeth. Het is een toegankelijk geschreven dagboek dat spreekt van vertrouwen op een groot God en een liefdevolle Vader.’ (Thea Westerbeek, hoofdredacteur Elisabeth.)

Auteur:

Tineke Tuinder Krause

Uitgever:

Sestra

Prijs:

€ 20,00

Eerste indruk/vormgeving:

Mooie stevige kaft in de warme kleuren roze/oranje.

Verhaallijn:

Een dagboek met 15 hoofdstukken aan de hand van thema’s. Geschikt voor 90 dagen, maar ook prima om te lezen in een week of een paar weken, bijvoorbeeld als dagboek tijdens de vakantie. Dan lees je, net als ik, gewoon meerdere hoofdstukken achter elkaar door. Ook mooi.

Thema’s, bijvoorbeeld: Vragen, Vergeven, Vrij; Gevormd, Gebroken, Genade; Identiteit, Veilig, Afscheid.

Een fragment uit het boek:

Wees niet bang

Leesbaarheid:

Prachtig, ontroerend boek. Leest heel makkelijk weg. Mooie afwisseling van overdenkingen, gebeden, gedichten, en foto’s.

Dit is mijn verwachting van het boek:

Opbouwende overdenkingen waar je wat aan hebt en bijpassende gedichten en gebeden.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Het boek is bedoeld om in 90 dagen (dus zeg maar 3 maanden) te lezen. Ik heb het voor deze recensie in 1 week gelezen (elke dag 3 hoofdstukken) en dat kan ook prima. Ik ben onder de indruk van de prachtige korte overdenkingen van Tineke. Het zijn gebeurtenissen uit de bijbel en uit het dagelijks leven waar we allemaal onze les uit kunnen trekken. Mooi dat er ook steeds een bijpassend gedicht en gebed bij staat. De meeste gedichten zijn van Tineke’s hand. Daarnaast bevat het boek prachtige natuurfoto’s van Elisabeth Magazine fotograaf Teun Veldman.

Dit valt me op aan het boek:

De titel is naar aanleiding van het bekende lied ‘Ga met God en Hij zal met je zijn’, en komt terug in de meeste overdenkingen: Omdat God bij ons is, kunnen we het leven aan.

Dit spreekt me aan in het boek:

Aan de hand van Bijbelse voorbeelden zoals Mozes en Maria, maar ook voorbeelden uit haar eigen leven, laat Tineke zien hoe God altijd aanwezig is in ons leven, ook al lijkt het er niet altijd op. Dat geeft troost en houvast.

Dit spreekt me minder aan:

n.v.t.

Typeer het boek in 3 woorden:

opbouwen – vertrouwen – houvast

Dit wil ik verder nog kwijt:

Fijn om zelf te hebben of om cadeau te geven (of beide). Dit boek is een pareltje.

Tekst: Daniëlle Feddes

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved