fbpx
Home Geen categorie Alles over het nieuwste boek van Govert Buijs

Alles over het nieuwste boek van Govert Buijs

door Maaike Sloetjes

In het achtergrondartikel ‘Zonder betekenis kan een mens niet leven’ in Elisabeth 8 (pag. 24-26), is prof. Govert Buijs geïnterviewd. Hieronder lees je meer over zijn nieuwste boek.

Moeten we blijven streven naar meer geld, een groter huis, een betere auto? Daarover gaat het nieuwste boek van Govert Buijs: Waarom werken we zo hard? Op weg naar een economie van de vreugde. ,,Nee, dat is geen zelfhulpboekje voor gestreste mensen. Het is een beschouwing op onze economie. Wij zijn tot in onze tenen gericht op groei, op meer. Een economie die gericht is op minder, op ergens mee stoppen, dat kunnen we niet eens bedenken. Je krijgt een bonus als je meer omzet maakt, een beloning na overwerk. In de vorige eeuw was dat nodig, we hadden een groot probleem te overwinnen: armoede. Maar inmiddels is niet armoede, maar rijkdom ons probleem. Er zijn meer mensen in de wereld met obesitas dan met honger. Hoe we daarmee om moeten gaan, daarover gaat mijn boek.”

Govert J. Buijs is bijzonder hoogleraar politieke filosofie en levensbeschouwing aan de Faculteit der Wijsbegeerte, Vrije Universiteit Amsterdam. Ook doceert hij ‘filosofie van de economie’ aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde aan deze universiteit.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved